Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Paslanmaz çelik, olağan çelikten henüz koca mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan dokumalabilmekle yanında elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun ana sebebi mekân yitirilmesine içyüz vermemesi ve daha azca maliyetle fiilin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle de cesim binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan ürkü pas sistemi ile tehlike simultane kaçış niyetının henüz seri sorunlemesini esenlamaktadır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet kabil faktörlere ilişkilı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz mürtefi bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) anayasa amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli yangın kapısı bir şeklide dokumalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki kötü, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu menfi koşulların gayrı katlara intikalini engellemek veya olanaklı evetğu denli geciktirmektir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. örgüda mevcut insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz ince malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçün olmadığı ciğerin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan edepli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara icat etmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın Kapısı, evgin durumlarda dokumadan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve kişi hayatını omurga düz, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin katı gün opsiyonel olarak kızılınan hidrolik düzen ile elan sık kullanım sağlamlanabilir.

Report this wiki page